FAQ's

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

1ος  τρόπος:  Eπισκεφθείτε  ένα κοσμηματοπωλείο και με τη βοήθεια του επαγγελματικού μετρητή βρείτε το νούμερο σας.

2ος τρόπος: Μετρήστε την εσωτερική διάμετρο ενός δαχτυλιδιού σας με τη βοήθεια ενός χάρακα. Για παράδειγμα μετράτε 1.65cm.  Έπειτα συμβουλευτείτε τον  πίνακα 1 παρακάτω για να βρείτε το μέγεθός σας.

3ος τρόπος: Μετρήστε την εσωτερική περίμετρο.

Α) Τυλίξτε το δάχτυλό σας με ένα κορδόνι ή μία μεζούρα. Ώστε να δημιουργηθεί κύκλος.

Συχνές Ερωτήσεις

Β) Σημειώστε στο κλείσιμο του κύκλου.

Γ) Ανοίξτε την μεζούρα ή την κλωστή σε ευθεία.

Δ) Μετρήστε με τη βοήθεια ενός χάρακα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε) Συμβουλευτείτε τον πίνακα παρακάτω για να βρείτε το μεγεθός σας.

Συχνές Ερωτήσεις     

Όταν προσπαθείτε να βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού σας καλό θα έιναι να λάβετε υπ’όψιν σας τα παρακάτω.

  • Ένα δαχτυλίδι είναι προτιμότερο να έιναι λίγο μεγαλύτερο από το κανονικό απ’ ότι μικρότερο.
  • Τα δάχτυλα μπορεί να πρηστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τις πιο ζεστές μέρες.
  • Το δαχτυλίδι να περνάει από την άρθρωση του δαχτύλου σας.
  • Το 1cm αντιστοιχεί σε 10mm.

Μεγέθη βραχιολιών :             1) XS 16cm

                                                        2) S 18cm

                                                        3) M 20cm

                                                        4) L 22cm

        Α) Για βραχιόλι με κούμπωμα, μετρήστε τον καρπό σας και στείλτε μας ακριβώς τα εκατοστά που βρήκατε.

Συχνές Ερωτήσεις

                Β) Για κλειστό βραχιόλι , μετρήστε την παλάμη σας κάνοντας την κίνηση σαν να θέλετε να περάσετε ένα βραχιόλι και στείλτε μας ακριβώς τα εκατοστά που βρήκατε.

Συχνές Ερωτήσεις

Λόγω ότι τα κοσμήματα zoozart είναι χειροποίητα και με κάθε παραγγελία κατασκευάζονται πάλι από την αρχή είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που αποδίδονται στο ανθρώπινο λάθος.

Ο ορείχαλκος είναι κράμα χαλκούψευδαργύρου και το χρώμα του είναι το χρυσό.

Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο με χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Ο χαλκός  όπως και ο ορείχαλκος οξειδώνονται πιο γρήγορα από το ασήμι αλλά μπορούν εύκολα να επιστρέψουν στην αρχική τους λάμψη και  επειδή δεν έχουν κάποιο επιχρύσωμα δεν ξεθωριάζει το  χρώμα τους.

Με αυτή την λέξη αναφερόμαστε σε κάποια κράματα που έχουν χρώμα ασημί, και αποτελούνται κυρίως από χαλκό, νικέλιο  και ψευδάργυρο, σε αναλογία κατά προσέγγιση 60-20-20. Σε άλλες χώρες είναι περισσότερο γνωστά σαν “Nickel Silver” ή “German Silver” ή “white metal” ή “white bronze”.  Στην Ελλάδα για τα κράματα αυτά χρησιμοποιείται και ο όρος «αρζαντό». Έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς σαν υποκατάστατα του ασημιού, για κατασκευή κοσμημάτων ή σκευών. Η μεταλλοτεχνία του αλπακά για την κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών είναι παρόμοια με του ασημιού όσον αφορά την συγκόλληση και τις οξειδώσεις. Είναι πιό δύσκαμπτος όσον αφορά την εξέλαση και εξόλκηση και είναι αρκετά πιό σκληρός από το ασήμι για χαράξεις. Ο αλπακάς ανήκει στην οικογένεια κραμάτων που έχουν σαν πρωτεύον συτστατικό τον χαλκό. Είναι μέταλλο υψηλής αντοχής. Δεν διαβρώνεται, δεν καταστρέφεται, αντέχει στον χρόνο.

Το ασήμι είναι μέταλλο μαλακό, λευκό και λαμπερό.Έχει από παλιά εκτιμηθεί ως ένα πολύτιμο μέταλλο  και χρησιμοποιείται για να κατασκευασθούν στολίδια, κοσμήματα, σκεύη τραπεζιού, μαχαιροπίρουνα (εξ’ ου και ο όρος ασημικά), και νομίσματα.

Τα κοσμήματα zoozart κατασκευάζονται απο ορείχαλκο, αλπακά, χαλκό και ασήμι 925.

Ναι φυσικά και μπορούμε. Παράδειγμα αν κάποιο κόσμημα zoozart είναι απο ορείχαλκο και κάποιος θα το ήθελε σε ασήμι 925 μπορεί να γίνει, όπως και το αντιθετο, αρκεί να επικοινωνήσει μαζι μας και να μας το αναφέρει. Σε αυτή τη περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή στην τελική τιμή λόγω της αλλαγής μετάλλου.

Όχι, δεν κατασκευάζουμε σχέδια άλλον σχεδιαστών.

Ναι, αν δούμε ότι είναι εφικτό να επιδιορθώσουμε το κόσμημα σας μπορούμε να το αναλάβουμε.

Πέρα από το χρώμα, την αλλαγή μετάλλου και το μέγεθος δεν μπορεί να γίνει κάποια άλλη τροποποίηση στα κοσμήματα zoozart.

Οι πέτρες (λίθοι) που συνθέτουν ένα κόσμημα zoozart είναι ημιπολύτιμες, κρύσταλα,συνθετικές και οργανικές πέτρες.

Ναι, σε οποιοδήποτε κολιέ που έχει αλυσίδα μπορεί αντί αυτής να βάλουμε κάποιο κορδόνι σε χρώμα τις αρεσκείας σας και το αντίθετο, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και να το αναφέρετε διότι και στην μια και στην άλλη περίπτωση υπάρχει διαφοροποίηση της τιμής.

Ναι, μπορείτε να επιλέξετε το μονόγραμμα που σας ενδιαφέρει. Το αναφέρουμε και στις πληροφορίες από τον κάθε κωδικό κοσμήματος που αφορά μονόγραμμα. Επειδή τα κοσμήματα κάθε φορά κατασκευάζονται στο χέρι είναι αδύνατον να υπάρχουν σε φωτογραφία όλα τα γράμματα της αλφαβήτου σε όλα τα κοσμήματα.

Ναι, φυσικά και μπορείτε να μας πείτε ποια λέξη ή φράση επιθυμείτε εσεις ώστε αυτό που θα πάρετε να είναι μοναδικό καθώς αυτός είναι και ο στόχος μας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Για να επαναφέρετε την γυαλάδα, καλύψτε το μέταλλο με οδοντόκρεμα,  τρίψτε για 2 με 3 λεπτά και ξεπλύντε το. Για επίμονους λεκέδες ή πολύπλοκα σχέδια με αυλάκια χρησιμοποιήστε μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα.

Η επιτηδευμένη οξείδωση που υπάρχει στα κοσμήματα zoozart είναι μια διακοσμητική επεξεργασία που γίνεται συχνά στο ασήμι και στα υπόλοιπα μέταλλα για πετύχουμε το μαύρισμα αυτών, και εν συνεχεία το λουστράρισμα του. Το αποτέλεσμα αυτής της κατεργασίας είναι ο τονισμός των εσοχών και η έντονη ανάγλυφη αίσθηση του αντικειμένου. Το μαύρισμα μπορεί να γίνει και με τεχνικές βαφής (όπως  το σμάλτο) αλλά συνήθως για λόγους ευκολίας γίνεται με οξείδωση καθώς προσφέρει και μία πιο ματ και αντικέ όψη.

Τα χρώματα που υπάρχουν στα κοσμήματα zoozart είναι από σμάλτο.

Σμάλτο ονομάζουμε ένα λεπτό διακοσμητικό στρώμα γυαλιού πάνω σε μία μεταλλική επιφάνεια.

Η επιχρύσωση είναι η επικάλυψη μεταλλικού αντικειμένου με χρυσό. Στα κοσμήματα zoozart επιχρύσωση γίνεται μόνο σε κοσμήματα που είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925.

Όχι. Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα για το λόγο ότι το χρώματα τους οφείλεται σε κάποια επίστρωση, με το πέρασμα του χρόνου κάποια στιγμή χάνεται.

Για να κρατήσουμε το επιχρύσωμα στα κοσμήματα μας για αρκετό καιρό, αρκεί αρχικά να τα φροντίζουμε και να τα φυλάσουμε ιδανικά σε κάποιο κουτάκι όταν δεν τα φοράμε για μην έρχονται σε επαφή με τη σκόνη.Επίσης καλό θα ήταν να μην τα φέρνουμε σε επαφή  με νερό, κολώνιες, κρέμες κ.α.

Την κάρτα εγγύησης την λαμβάνεται με την αγορά ενός προϊόντος zoozart . Η κάρτα εγγύησης έχει ισχύ για έξι μήνες απο την αγορά ενός προϊόντος zoozart και μπορείτε να την χρησιμοποιείσετε μόνο μια φορά. Περιλαμβάνει μια δωρεάν επισκευή ή ένα ρετουσάρισμα.

Η κάρτα αλλαγής έχει ισχύ για 10 μέρες από τότε που κάνατε την αγορά ενός κοσμήματος zoozart. Σας επιτρέπει την αντικατάσταση του κοσμήματος που αγοράσατε με ένα άλλο ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

ΣΤΕΦΑΝΑ

Τα στέφανα γάμου κατασκευάζονται όλα σε ένα μέγεθος.

Ναι μπορούμε να αλλάξουμε στολισμό αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και να το αναφέρετε ώστε να βγεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ναι φυσικά και μπορείτε. Παράδειγμα αν κάποια από τα στέφανα zoozart είναι από μπρούτζο και κάποιος θα το ήθελε σε ασήμι 925 μπορεί να γίνει, όπως και το αντίθετο, αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας το αναφέρει. Σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τελική τιμή λόγω της αλλαγής μετάλλου.

Ναι, φυσικά και μπορείτε να μας πείτε ποια λέξη ή φράση επιθυμείτε εσείς ώστε αυτό που θα πάρετε να είναι μοναδικό καθώς αυτός είναι και ο στόχος μας.

Ναι, φυσικά και μπορούμε να το επιδιορθώσουμε , με τη προϋπόθεση ότι το κόσμημα είναι κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά την οποία αγοράστηκε και αρκεί να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να μας στείλετε το κόσμημα.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

Ναι, ανάλογα με την ποσότητα της παραγγελίας σας διαφοροποιείται και η τελική τιμή.

Ναι μπορούμε να σας κάνουμε κάποιο δείγμα ώστε να το δείτε και να καταλήξουμε σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όχι. Τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να υποστούν αλλαγές στο μέγεθος.

Ναι, μπορούμε ναι αλλάξουμε το χρώμα και να προσθέσουμε αυτό της αρεσκείας σας, αρκεί να έρθετε σε συνεννόηση μαζί μας.